• Allura 0.7/0.55Allura 0.7/0.55
  • Allura 0.7/0.55Allura 0.7/0.55
  • , ,
  • Allura 0.7/0.55

  • Во последната деценија, Allura се етаблира како еден од најуспешните од гамата на Forbo. Со потенок и подебел финиш и преку 100 природни дезени, нуди одлична димензионална стабилност, долготрајна издржливост и голем простор за креативност. Изборот е сведен на планкови и плочи со различни големини кои изискуваат целосно лепење.
  • Прегледај
 • Allura ClickAllura Click
 • Allura Flex 1.00/0.55Allura Flex 1.00/0.55
  • Allura Flex 1.00/0.55Allura Flex 1.00/0.55
  • , ,
  • Allura Flex 1.00/0.55

  • Allura Flex е врвниот сегмент од ПВЦ програмата на Forbo. Специфичниот дизајн и начин на производство овозможува инсталација со парцијално лепење - следствено и лесно отрстанување без оштетување на самиот материјал. Зависно од потребите , Allura Flex пристига во две варијанти. Истите се со 1.00 или 0.55mm завршен слој, чиишто избор зависи од фреквентноста во просторот, во формат на плочи…
  • Прегледај
 • Colorex EC/SDColorex EC/SD
  • Colorex EC/SDColorex EC/SD
  • Colorex EC/SD

  • Colorex е технички поден систем, специјално дизајниран да го контролира електрицитетот во чувствителните простории како што се производствени погони со сензитивна електронска опрема, операциони сали и други типови на простории кои не нуди само контрола на електрицитетот туку истовремено ги задоволува и највисоките “Clean Room” стандарди. Дополнително, уникатноста која произлегува од специфичниот начин на производство овозможува целосна санација со минимален…
  • Прегледај
 • Eternal DesignEternal Design
  • Eternal DesignEternal Design
  • ,
  • Eternal Design

  • Колекцијата Eternal Design е создадена како врвно естетско решение со широка намена за безмалку секаков тип на простории, притоа задржувајќи цврстина и издржливоста на еден висококвалитетн винилен под. Изборот се сведува на 3 колекции (Wood, Material и Colour) кои нудат огромен избор на дезени.
  • Прегледај
 • Sarlon Acoustic 15/19dBSarlon Acoustic 15/19dB
  • Sarlon Acoustic 15/19dBSarlon Acoustic 15/19dB
  • ,
  • Sarlon Acoustic 15/19dB

  • Акустичноста во еден простор може да биде од суштинска важност за секојдневното работење. Токму акустичните винилни подови се тие кои имаат важен приденос при намалување на буката во просториите а Sarlon долгогодишен лидер на пазарот во овој сегмент. Зависно од потребите, FORBO нуди 2 опции со акустични перформанси од 15dB и 19dB. Дополнително, целата обновена колекација пристига со XtremPUR заштита…
  • Прегледај
 • Sarlon Modul’Up 19dBSarlon Modul’Up 19dB
  • Sarlon Modul’Up 19dBSarlon Modul’Up 19dB
  • ,
  • Sarlon Modul’Up 19dB

  • Напредокот на технологијата ни овозможува олеснување во виртуелно секој дел од нашиот живот, а токму овој напредок е од огромно значење во светот на подовите. Оттука, како најуникатно решение во светот на винилните подови е токму Sarlon Modul’Up. Освен издржливоста, огромниот избор на дезени и одличните акустични перформанси, овој производ е единствен винилен под кој пристига во ролна а истиот…
  • Прегледај
 • Safestep R11 & R12Safestep R11 & R12
  • Safestep R11 & R12Safestep R11 & R12
  • ,
  • Safestep R11 & R12

  • Како дел од Safety flooring серијата, подовите Safestep R11 и R12 се дизајнирани да понудат максимална отпорност на лизгање во најекстремни услови каде што едноставно не е можно да се спречат истекувања поради типот на работата што се изведува. Содржат висока густина на честичките (Step Crystals) кои придонесуваат за висока фрикција при допир, чист и свеж дизајн, како и лесно…
  • Прегледај
 • SpheraSphera
  • SpheraSphera
  • ,
  • Sphera

  • Sphera е новата премиум, хомогена винил колекција од Forbo. Креирана е од европски дизајнерски тим и со користење на најнова технологија на производство. Сите три колекции, Element, Energetic и Evolution, нудат естетска разновидност со цел вклопување во секаков тип на просторија.
  • Прегледај
 • Sphera EC/SDSphera EC/SD
  • Sphera EC/SDSphera EC/SD
  • Sphera EC/SD

  • Sphera EC/SD e хомогена винилна подна облога во ролна со електропроводливи карактеристики. Колекцијата е специјално дизајнирана со цел целосано контрола на електрицитетот во средини кадешто се работи со електросензитивна опрема. Исто така овој производ ги задоволува највисокоите “Clean Room” стандарди што го прави овој производ #1 за здравствени установи, операциони сали како и фармацевтска индустрија.
  • Прегледај

Крај на содржина

No more pages to load