• Post category:Блог

Кога го дизајнирате вашиот деловен простор, има многу чекори кои што треба да се земат предвид. Можеби сте толку зафатени со размислување за распоредот на вашиот простор и со разгледување на теоријата на бои што ќе заборавите колку е важен подот. Додека ги избирате материјалите за канцелариски подови, формата и функцијата треба да бидат важни фактори. Овде, во овој блог ќе го разгледаме најдобриот под за секоја област од вашата канцеларија.

Да започнеме..

приемен простор

Вашиот простор за прием може да има голема улога во претставување на вашата канцеларија. Тоа е првото место што ќе го види вашиот клиент, и затоа треба да изгледа висококвалитетно и привлечно, давајќи им најдобар прв впечаток на вашите клиенти. Сепак, има и еден практичен елемент што мора да се земе предвид бидејќи приемот е често областа со највисоко ниво на сообраќај на луѓе. Кога ви треба максимално отстранување на нечистотијата, незадржување на нечистотијата и исклучителна апсорпција на влага, ви ги предлагаме Entrance flooring systems на Forbo бидејќи ќе ги обезбедат сите овие карактеристики, а истовремено ќе изгледаат одлично и доста издржливо.

Coral entrance flooring
Канцелариски простор

Канцеларискиот простор е уште еден простор во кој естетиката е важна. Вашиот под треба да се совпаѓа со целокупното брендирање и естетика, а истовремено да ја намалува бучавата. Правилниот избор на подот може да помогне да се апсорбира вишокот на бучава во позадина за да се подобри фокусот на вработените, а сепак да се издржат тешки удари. Поради овие причини, канцелариските плочи теписон се една од најдобрите опции за овој простор.

Carpet tiles
Конференциски сали

Вашите конференциски сали се места каде што се одржуваат некои од најважните состаноци. Ова може да биде со иден вработен, клиенти или засегнати страни. Поради ова, овие простории треба да го покажат вашето најдобро лице, а хибридните теписони можат да го направат тоа со леснотија со нивните меки, набиени влакна.

Flotex
Кујни

Кујните се уште еден дел од вашата канцеларија што ќе има голем обем на употреба и пристап, бидејќи речиси секој вработен ќе ја користи кујната секојдневно. Важно во кујната е да се избере под кој има висока отпорност на излевање и изгореници, поради употребата на храна и топла вода. Винилниот под е најдобриот избор за овие области.

Vinyl

Имајќи го ова на ум, би требало да биде малку полесно да го направите најдобриот избор за вашиот канцелариски простор. Вашиот под треба да биде една од најдобрите карактеристики на вашата канцеларија, и ако ви треба било каква помош, тогаш Омнитек го има најдоброто решение. Ние сме искусни во обезбедување решенија за подови за сите видови канцелариски средини, од кујнски под до теписонски плочи и винилени подови.

За било какви консултации во врска со вашите идеи и избор на подни решенија, нашиот стручен тим Ви стои на располагање. Контактирајте не info@omnitec.mk.

Ве очекуваме!