• Post category:Блог

Има многу да се научи кога станува збор за поставување на луксузниот винилен под.. 

Како што расте популарноста на луксузниот винилен под поради големата побарувачка за делумно водоотпорен под и неговиот неславен процес на лесна инсталација, мислевме дека би било паметна идеја да ви дадеме мал увид во процесот на инсталација.

Како и секогаш, пред да се нурнете во проект за подобрување на вашата просторија, ќе сакате да создадете буџет за себе до кој можете да се придржувате. Ќе има очигледни трошоци како за алати и материјали, но некои други трошоци можеби нема да ви дојдат веднаш, како отстранување и фрлање на вашиот стариот под. Може да се појават проблеми што не можете да ги видите додека не го започнете проектот, како и подлогата на која и треба поправка пред да може да се постави нов под. Работите како преместување мебел може да ве чинат освен ако не сте во можност сами да се грижите за тоа. Кога пресметувате колку количина на под ќе ви треба за новиот проект, земете предвид повеќе од квадратурата што сте ја измериле. Ова ќе ве покрие во случај на дефект на подот, грешки во инсталацијата или замени што можеби ќе треба да ги направите во иднина.

Инсталирањето може да варира во зависност од типот на луксузен винилен под. Не заборавајте да ја проверите техничката спецификација на производот од произдводителот што ве интересира за да видите што е наведено во деталите. Силно ви препорачуваме да го ангажирате нашиот стручен тим за инсталација за да ја изврши инсталацјиата на луксузниот винил бидејќи тие се запознаени со нашите брендови и производи. Инсталирањето само по себе може да биде незгодно и може да ги стави вашите подови надвор од гаранција.

Некои луксузни винилни подови доаѓаат со самолепливо средство кое се лепи на подот каде што сакате. Ова звучи лесно, но внимавајте на меурчиња што може да се појават ако винилот не се постави непречено за време на инсталацијата. Други стилови може да доаѓаат со систем на клик , каде што секоја плочка или штица ќе се прилепува една во друга.

Кога поставувате нов луксузен винилен под, секогаш треба да ја истражувате подлога. Подлогата може да помогне во измазнувањето на сите помали дефекти на вашиот под, да додаде амортизација на новиот под, да го намалува звукот и да делува како бариера за влага. Има многу различни видови на подлога, затоа погрижете се да најдете таква што е компатибилен со луксузниот винил што го поставувате.

Видот на инсталацијата е главен фактор при одредувањето дали ова е проект што можете да го преземете сами или дали треба да ангажирате професионалец за да ги инсталира вашите луксузни винилни подови. Треба да размислите и за големината на просторијата што ја правите повторно. Ако одлучувате да ангажирате професионалец, ние во Омнитек може да ви асистираме низ целиот процец. Од консултација до надзор и инсталација, ние сме тука да се осигураме дека вие ќе го добието подното решение кое одговара на Вашите потреби!