Проект ООУ Киро Глигоров Скопје

Уште една обрзовна инстутција во низата на проекти реализирани од OmniTec се опреми со ново подно решение.

Во основното училиштето Киро Глигоров беа поставени повеќе видови на подови во различни простории, со оглед на својата големина.

Во овој објект, во училниците беа поставени 3000м2 Eternal Wood original од произдводителот FORBO, за кој се гарантира дека преставува издржлив винилен под наменет за речиси секакви околности.

Како подно решение за својата бина од 200м2, училиштето се одлучи за винилен под Sarlon од производителот FORBO кој благодарение на подлогата од пена, обезбедува звучна изолација од 17db.

Додека во спортската сала во склоп на училиштето, OmniTec постави 1000м2 PVC Vinyl Sportline од производителот FORBO каде младите ќе можат непречно да ги изведуваат своите спортски активности. Овој под се карактеризира со перформанси на безбедност и добри услови за здрави спортски средини.

  • Тип на објект: Образовна институција
  • Локација: Скопје
  • Вид на поставен под: FORBO- Eternal WOOD original, PVC Sarlon, PVC Vinyl Sportline
  • Бенефити од поставен под: Издржливост, звучна изолација од 17db, перформанси на безбедност и добри услови за здрави спортски средини.
  • Поставена површина: 4200m2

КОРИСТЕНИ ПРОИЗВОДИ