Проект СГГУ Здравко Цветковски – Скопје

Овој проект вклучуваше поставување на под од линолеум и винил во средното училиште Здравко Цветковски во Скопје.

Marmoleum Marbled е материјал кој е создаден од природни суровини, а се манифестира со ниски емисии, без пластификатори и синтетички адитиви. Овој материјал може да се понуди како спроводлив под и како акустичен под, кој влијае на намалување на бучавата. Со своите специфични карактеристики, Marmoleum Marbled подното решение е одличен избор на под за објекти како што се образовни институции, фармацевтски погони, болници.

ALLURA FLEX се смета за високо квалитетен и претставува специфичен дизајн во програмата на производи од производителот Forbo. Од овој тип на материјал може да се бира помеѓу две варијанти во однос на дебелина, фреквентност, формат и голем избор на дезени. Предноста на овој материјал е лесната и брза инсталација, како и издржливоста при што се обезбедуваат трајни перформанси.

  • Тип на објект: Образовна институција
  • Локација: Скопје
  • Вид на поставен под: FORBO – Marmoleum Marbled & Vinyl Allura Flex 0.55
  • Бенефити од поставен под: Издржливо подно решение произведено од природни материјали и обезбедување инспиративна атмосфера која промовира концентрација
  • Поставена површина: 905m2

КОРИСТЕНИ ПРОИЗВОДИ